Je voetafdruk

Maker

Merlijn Twaalfhoven

Titel

Waartijd

Jaar

2020

Plaats

Amsterdam

Waartijd

Waartijd is een gedicht op muziek. Geschreven en gecomponeerd tijdens corona. De wereld stond even stil, maar al gauw begon de onrust. Met de dreigende economische recessie enerzijds en royale steunpakketten voor grote bedrijven anderzijds. De vervuiling hield niet op.

Gaan we door met het oneerlijke en onhoudbare systeem? Of kiezen we voor een andere, duurzamere manier van leven? Juist tijdens corona hebben we de kans om te veranderen. Daarover gaat dit muziekstuk.

Twee delen

Dit muziekstuk is speciaal voor ons project Het Klimaatmuseum gaat voor Pampus bewerkt en opgesplitst in twee delen. Tijdens het project wordt het afgespeeld op de veerboot van Muiden naar Pampus. Het eerste deel is te horen op de heenvaart. Het tweede deel op de terugvaart.

Merlijn Twaalfhoven

Merlijn Twaalfhoven (1976) woont en werkt in Amsterdam. Hij is componist, muzikant, theatermaker en onderzoekt grote wereldproblemen op een creatieve manier. De klimaatcrisis is een van zijn belangrijkste onderwerpen. Merlijn is oprichter van The Turn Club en startte tijdens corona de Academie voor Onzekerheidsvaardigheid. Voor Waartijd werkte Merlijn samen met componist Jurriaan Berger.

 

Alleen als we de schoonheid van de wereld zien, kunnen we ons verbinden met datgene wat écht van waarde is.

Merlijn Twaalfhoven, componist, muzikant, theatermaker

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het Klimaatmuseum.