Je voetafdruk

Over ons

Klimaatmuseum

Het Klimaatmuseum is een pop-up museum over de grootste uitdaging van dit moment: de klimaatcrisis. In onze projecten werken we vaak samen met kunstenaars. Want hun enorme verbeeldingskracht en creativiteit zijn hard nodig op de weg naar een duurzame wereld.

Onze projecten variëren van exposities en programma’s tot workshops en installaties. Altijd positief, vernieuwend, toegankelijk en participatief. Doe je mee?

Ons verhaal

We weten het al langer dan vandaag: klimaatverandering heeft grote gevolgen voor mens, dier en natuur. We weten ook wat de oorzaak is: we stoten veel te veel broeikasgassen uit, zoals CO2. Toch doen we veel te weinig om het op te lossen. Blijkbaar is enkel kennis van feiten niet genoeg om ons in beweging te brengen.

We komen pas in beweging als we worden geraakt. Om de urgentie door te laten dringen, is een hoop creativiteit en verbeelding nodig. Kunstenaars hebben dat. Daardoor kunnen zij de klimaatcrisis meer inzichtelijk en invoelbaar maken.

Kunstenaars kunnen ook inspirerende en verrassende perspectieven bieden. Daarmee maken ze ruimte om na te denken over een compleet andere wereld. Dat is belangrijk. Want pas als we ons een alternatieve, duurzame wereld kunnen voorstellen, kunnen we die wereld ook creëren.

Een beter klimaat begint bij de verbeelding.

Laura van Rutten, oprichter

Missie

De klimaatcrisis meer inzichtelijk en invoelbaar maken, en verrassende en inspirerende perspectieven bieden, zodat we meer en sneller in beweging komen voor een duurzame wereld.

Visie

Een duurzame wereld is mogelijk als we meer en sneller in beweging komen.

Team


Laura van Rutten
Oprichter
Lisa Whittle
Conceptontwikkeling en strategie

Samenwerken?

Wil jij met je organisatie, bedrijf of evenement op een tastbare en originele manier aandacht geven aan de klimaatcrisis? Het Klimaatmuseum werkt daar graag aan mee. We voeren onze projecten uit in samenwerking of in opdracht. Van concept en onderzoek tot productie en nazorg. We maken de projecten altijd helemaal op maat en geschikt voor jouw doelgroep.

Stuur gerust een mailtje naar info@klimaatmuseum.nl. Dan plannen we een koffietje of belletje in om de mogelijkheden te bespreken. Ik kijk ernaar uit!

Laura van Rutten, oprichter

Raad van toezicht


Annemarie den Dekker
Voorzitter
Denise de Boer
Penningmeester
Simon Bushell
Algemeen lid
Lisette Klok
Algemeen lid

Contactgegevens

Naam: Stichting Het Klimaatmuseum
E-mailadres: info@klimaatmuseum.nl
Postadres: Roelof Hartplein 122, 1071 TT Amsterdam
Telefoonnummer: 06 11 24 78 29

Zakelijke gegevens

KvK: 72088567
RSIN: 858981208
IBAN: NL 72 TRIO 0379 6528 62
BTW: NL858981208B01

Het Klimaatmuseum is een culturele ANBI.

Jaarverslagen

2022

2021

2020

2019

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het Klimaatmuseum.