Je voetafdruk

Over ons

Klimaatmuseum

Het Klimaatmuseum is een pop-up museum over de grootste uitdaging van dit moment: de klimaatcrisis. In onze projecten werken we nauw samen met kunstenaars. Want hun enorme verbeeldingskracht en creativiteit zijn hard nodig op de weg naar een duurzamere wereld.

Onze projecten zijn altijd positief, vernieuwend, toegankelijk en participatief. Doe je mee?

Ons verhaal

We weten het al langer dan vandaag: klimaatverandering heeft grote gevolgen voor mens, dier en natuur. We weten ook wat de oorzaak is: we stoten veel te veel broeikasgassen uit, zoals CO2. Toch doen we veel te weinig om het op te lossen. Blijkbaar is enkel kennis van feiten niet genoeg om ons in beweging te brengen.

We komen pas in beweging als we worden geraakt. Om de urgentie door te laten dringen, is een hoop creativiteit en verbeelding nodig. Kunstenaars hebben dat. Daardoor kunnen zij de klimaatcrisis meer inzichtelijk en invoelbaar maken.

Kunstenaars kunnen ook nieuwe, inspirerende en prikkelende perspectieven bieden. Daarmee maken ze ruimte om na te denken over een compleet andere wereld. Dat is belangrijk. Want pas als we ons een alternatieve, duurzame wereld kunnen voorstellen, kunnen we die wereld ook creëren.

Missie

Door middel van kunst en creativiteit de klimaatcrisis beter invoelbaar en inzichtelijk maken, en verrassende en inspirerende perspectieven bieden, zodat we meer in beweging komen voor een duurzame wereld.

Visie

Een duurzame wereld is mogelijk als we nu in beweging komen.

Een beter klimaat begint bij de verbeelding.

Laura van Rutten, oprichter

Help je mee?

“Pas als we ons een duurzame wereld kunnen voorstellen, kunnen we die wereld ook creëren. Kunstenaars hebben de verbeelding en creativiteit om ons daarbij te helpen. Ze kunnen de klimaatcrisis ook meer inzichtelijk en invoelbaar maken. En ons nieuwe perspectieven geven.

Daarom heb ik in 2018 het Klimaatmuseum opgericht: een vernieuwend pop-up museum voor klimaatkunst. Met onze projecten willen we zoveel mogelijk positieve impact maken voor een beter klimaat. Met jouw steun kunnen we nog meer impact maken. Help je mee? Dat kan door te doneren of door vriend te worden. Elke bijdrage helpt. Heel erg bedankt.”

Laura van Rutten, oprichter

Raad van toezicht


Annemarie den Dekker
Voorzitter
Denise de Boer
Penningmeester
Simon Bushell
Algemeen lid

Contactgegevens

Naam: Stichting Het Klimaatmuseum
E-mailadres: info@klimaatmuseum.nl
Postadres: Roelof Hartplein 122, 1071 TT Amsterdam
Telefoonnummer: 06 11 24 78 29

Zakelijke gegevens

KvK: 72088567
RSIN: 858981208
IBAN: NL 72 TRIO 0379 6528 62
BTW: NL858981208B01

Het Klimaatmuseum is een culturele ANBI.

Jaarverslagen

2022

2021

2020

2019

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het Klimaatmuseum.