Je voetafdruk


Maak impact, doe mee met Klimaatmakers

Doe mee met jouw organisatie of evenement

Met Klimaatmakers bedenk je de meest creatieve klimaatuitvindingen. Van een megagrote stofzuiger die de zeebodem wegzuigt om zeespiegelstijging te voorkomen, tot een onzichtbaar jasje voor bomen zodat ze niet gekapt kunnen worden. Niets is te gek en met ons speciale Klimaatmakers Spel kan iedereen het bedenken (leeftijd vanaf 10 jaar).

Klimaatmakers is leuk, leerzaam en inspirerend. Ideaal als onderdeel van evenementen, teamdagen en festivals. Interesse? Stuur gerust een mailtje, dan bespreken we de mogelijkheden.

Opties

Optie 1: Workshop

De Klimaatmakers workshop bestaat uit:

 • Een verrassende klimaatquiz. Wat weet jij over klimaatproblemen en -oplossingen?
 • Ons speciale Klimaatmakers Spel waarmee de klimaatuitvindingen worden bedacht.
 • Een expositie aan de wand met de ingelijste uitvindingen. Mooi tastbaar resultaat!

De workshop duurt 1,5 uur. We maken de inhoud altijd passend voor het type organisatie. Een organisatie die zich bijvoorbeeld bezighoudt met voedsel, zal quizvragen over voedsel krijgen en uitvindingen bedenken die met voedsel te maken hebben.

Maximaal 24 deelnemers per workshop. Engelstalig is ook mogelijk. We komen graag naar de organisatie toe.

Optie 2: Doorlopend

Op evenementen en festivals kunnen bezoekers spontaan meedoen met Klimaatmakers. Het gaat hierbij om een verkorte versie van het workshop programma, van ongeveer 15 minuten. Geschikt voor alle leeftijden (vanaf 10 jaar).

Pas als we ons een duurzame wereld kunnen voorstellen, kunnen we die duurzame wereld ook creëren.

Laura van Rutten, oprichter Klimaatmuseum


Vraag & Antwoord

 • Is de Klimaatmakers workshop ook geschikt voor bedrijven?

  Jazeker!

  De Klimaatmakers worksop biedt inzicht in de klimaatcrisis, welke rol het bedrijf hierin heeft, en hoe het bedrijf nog meer zou kunnen bijdragen aan klimaatoplossingen.

  Hiernaast zorgt de workshop ervoor dat medewerkers elkaar beter leren kennen en dat ze op een creatieve manier leren samenwerken aan oplossingen.

  Een toekomstbestendig bedrijf heeft een nieuwe mindset nodig. Het Klimaatmuseum draagt hieraan bij op een toegankelijke en positieve manier.

 • Hoe zit het met de eigen duurzaamheid van het Klimaatmuseum?

  Het Klimaatmuseum werkt zo duurzaam mogelijk. Wat betreft Klimaatmakers betekent dat onder andere:

  • We komen altijd met de fiets of het openbaar vervoer naar de organisatie toe.
  • De houten lijstjes die we gebruiken zijn geproduceerd door Stadshout Amsterdam (resthout uit Amsterdam, PEFC, FSC).
  • Het papier dat we gebruiken is van PaperWise (100% landbouwafval, sociaal verantwoord).
  • De potloden die we gebruiken zijn van Natur (onbehandeld hout, afkomstig uit ecologisch beheerde bossen, geen chemicaliën gebruikt).
  • Met de Klimaatmakers workshop worden deelnemers op een positieve manier bewuster van klimaatproblemen en -oplossingen. Ze worden ook geïnspireerd om duurzamere keuzes te gaan maken. Die impact gaat natuurlijk veel verder dan de workshop zelf! 🙂
Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het Klimaatmuseum.