Je voetafdruk

Maker

Angelina Kumar

Titel

Bob & Bits

Jaar

2019

Plaats

Utrecht

Bob & Bits

Dit keer liggen er geen knuffels of horloges voor het grijpen. Deze goud geverfde restmaterialen symboliseren de waarde en noodzaak van hergebruik, recycling en upcycling. Niet alleen wat betreft de spullen die we gebruiken, maar ook wat betreft de kunst die we maken. Deze ‘grijpmachine’ geeft daarom een aantal verwijzingen naar bekende kunstwerken. Kun je ze vinden?

Lucrative Dumpster Dives

Bob & Bits is ontstaan uit het kunstproject Lucrative Dumpster Dives (LDD). LDD bestaat onder andere uit een aantal ruilwinkels waar studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) gebruikte materialen kunnen brengen en halen. Op die manier kunnen zij op een duurzamere manier experimenteren en creëren.

Bob & Bits was onderdeel van onze pop-up op Utrecht Centraal Station. Leuk detail: alle restmaterialen uit de pop-up gingen naar de LDD!

Angelina Kumar

Angelina Kumar is student aan de HKU. Ze heeft de bachelor Beeldende Kunst succesvol afgerond, en volgt nu de master Fine Art. Tijdens haar studie viel het Angelina op dat kunstenaars veel afval creëren. Haar doel is nu om de ecologische voetafdruk van kunstenaars te verkleinen.

Afval en vervuiling

Kunst kan ons inspireren om duurzamere keuzes te maken. Maar hoe duurzaam is kunst zélf eigenlijk? De gebruikte materialen, zoals verf, zijn soms behoorlijk vervuilend. En tijdens het maakproces wordt een hoop weggegooid. Het is dus belangrijk om na te denken over de manier waarop we kunst maken. Doe je mee? Geef online antwoord op de vraag: Welke kunst maken we in een duurzame wereld?

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het Klimaatmuseum.