Je voetafdruk

Maker

Karl Karlas

Titel

Snelregenwater

Jaar

2021

Plaats

Leiden

Snelregenwater

Snelregenwater biedt een slimme oplossing voor extreem weer. Terwijl het op sommige plekken steeds vaker en heviger regent, wordt het op andere plekken juist steeds droger.

Met deze installatie, wordt het regenwater opgevangen en via lange buizen getransporteerd naar plekken waar ze wel wat extra vocht kunnen gebruiken. Win-win! De buizen zijn flexibel in te zetten: bovengronds of dwars door de aarde. Afhankelijk van de snelste route.

Snelregenwater werd speciaal gemaakt voor ons project Klimaatmakers.

Karl Karlas

Karl Karlas (1991) studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze is beeldend kunstenaar en geeft ook les als kunstdocent. Daarnaast is ze nauw betrokken bij ROEM (Ruimte Om Echt te Maken): een hecht collectief van jonge makers in Leiden.

Voor mijn werk haal ik inspiratie uit materialen die voor de meeste mensen als afval beschouwd worden.

Karl Karlas, beeldend kunstenaar


Klimaatmakers

Karl Karlas maakte dit kunstwerk tijdens ons project Klimaatmakers. In 1 dag! Zij liet zich inspireren door de klimaatuitvinding die Zeteo (11 jaar) bedacht met ons speciale Klimaatmakers spel.

Snelregenwater is ook geveild.

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het Klimaatmuseum.