Je voetafdruk

Maker

Next Nature Network

Titel

Kweekvlees Kookboek

Jaar

2014

Plaats

Amsterdam

Kweekvlees Kookboek

Kraanvogelorigami, gebreide steak, bloederige vleessorbet, vleesblokjes van beroemde mensen. Het zijn zomaar een aantal recepten uit het Kweekvlees Kookboek. De bizarre en futuristische gerechten bestaan helemaal uit kweekvlees. En ze roepen belangrijke vragen op. Wat is de toekomst van vlees? Wat is de relatie tussen mens, natuur en technologie? En staan we open voor totaal andere eetgewoonten?

Het Kweekvlees Kookboek was onderdeel van onze pop-up op Utrecht Centraal Station en onze showcase op Eurosonic Noorderslag.

Bistro In Vitro

De makers van het Kweekvlees Kookboek hebben ook een fictief restaurant geopend: Bistro In Vitro, het eerste kweekvlees restaurant ter wereld. Reserveren kan. Maar dan moet je wel een vooruitplanner zijn, want er is pas over tien jaar plek. Wie weet is kweekvlees dan wel heel gewoon. Stel je menu samen en reserveer een tafel op: bistro-invitro.nl.

Next Nature Network

Next Nature Network is een internationaal netwerk van makers, denkers en supporters. Ze houden zich bezig met een toekomst waarin natuur en technologie samensmelten. Het netwerk is actief in 44 landen, en het kernteam werkt in Amsterdam. Met het Kweekvlees Kookboek won Next Nature Network in 2014 de Dutch Design Award.

Bio-industrie

Het meeste vlees dat we eten wordt geproduceerd door de bio-industrie. Maar de bio-industrie heeft een hoop nadelen. Het veroorzaakt dierenleed, is slecht voor de gezondheid, verbruikt gigantische hoeveelheden land en water, én stoot enorm veel broeikasgassen uit, zoals CO2 en methaan. Het is dus belangrijk om na te denken over ander soort eten. Doe je mee? Geef online antwoord op de vraag: Wat eten we in een duurzame wereld?

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het Klimaatmuseum.