Je voetafdruk

Maker

Maarten Slof

Titel

Egbert de Engerd

Jaar

2021

Plaats

Leiden

Egbert de Engerd

Egbert de Engerd is een robot die afval slurpt. Met zijn drie magen sorteert en verwerkt hij alles wat je erin stopt. Maar als je draait aan het wiel eronder, valt het afval weer uit een van de magen.

Vaak zien we robots (en techniek) als oplossing voor al onze problemen. Maar uiteindelijk moeten we toch zelf aan de knoppen draaien. Misschien kunnen we er beter voor zorgen dat we de problemen in eerste instantie niet veroorzaken. Dan hebben we ook geen ‘hulpjes’ als Egbert de Engerd nodig!

Egbert de Engerd werd speciaal gemaakt voor ons project Klimaatmakers.

Maarten Slof

Maarten Slof (1991) studeerde aan de TU Delft én de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Een unieke combinatie. De jonge maker is creatief en technisch in geest en in uitvoering. Hij werkt graag op een toegepaste wijze en betrekt daar het liefst zoveel mogelijk mensen bij.

Duurzaamheid is voor mij een vanzelfsprekendheid, het is de basis voor al mijn werk.

Maarten Slof, beeldend kunstenaar en ontwerper


Klimaatmakers

Maarten Slof maakte dit kunstwerk tijdens ons project Klimaatmakers. In 1 dag! Hij liet zich inspireren door de klimaatuitvinding die Annarijn (9 jaar) bedacht met ons speciale Klimaatmakers spel.

Egbert de Engerd is ook geveild.

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het Klimaatmuseum.