Je voetafdruk

Maker

Rob Voerman

Titel

Food Cloud

Jaar

2021

Plaats

Leiden

Food Cloud

Food Cloud is een zwevende, zelfvoorzienende gemeenschap. Er wordt voedsel verbouwd, drinkwater gezuiverd en kunst gemaakt. Een utopie.

Misschien hebben we dit soort toekomstbeelden nodig om ons de juiste richting op te wijzen. Want pas als we ons een duurzamere wereld kunnen voorstellen, kunnen we die ook creëren. Maar voorlopig zijn we daar nog niet. Systeemverandering is nodig. Een heel ander perspectief, een compleet andere manier van leven.

Food Cloud werd speciaal gemaakt voor ons project Klimaatmakers.

Rob Voerman

Rob Voerman (1966) is internationaal succesvol met zijn monumentale installaties en sculpturen. Hij heeft onder andere geëxposeerd in MoMa (New York), het Stedelijk Museum Amsterdam, ArtZuid (Amsterdam), UCLA Hammer Museum (Los Angeles), Musée d’Art Contemporaine (Kinshasa) en Generali Foundation (Vienna). Hij hoopt dat zijn werk een verandering teweeg brengt, groot of klein.

 

Nieuwe invalshoeken en mogelijke systeemveranderingen op het gebied van klimaatverandering vind ik het meest interessant.

Rob Voerman, beeldend kunstenaar


Klimaatmakers

Rob Voerman maakte dit kunstwerk tijdens ons project Klimaatmakers. In 1 dag! Hij liet zich inspireren door de klimaatuitvindingen die kinderen bedachten met ons speciale Klimaatmakers spel. Food Cloud is een combinatie van het Tijdreishuis en de Vliegende Voedselmaker.

Food Cloud is ook geveild.

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het Klimaatmuseum.