Je voetafdruk

Maker

Diana Scherer

Titel

Rootbound #5

Jaar

2019

Plaats

Amsterdam

Rootbound #5

Wordt dit de nieuwste trend? Deze jurk is helemaal gemaakt van plantenwortels (rootbound). Onder de grond maken planten de meest verrassende patronen met hun wortels. Ze zijn nooit hetzelfde. Door de wortels te manipuleren met mallen en sjablonen kunnen lappen stof ontstaan. Wit, dun en zijdezacht. Maar ook sterk. Perfect om een jurk van te maken.

Rootbound #5 was onderdeel van onze pop-up op Utrecht Centraal Station. Leuk detail: Diana Scherer heeft speciaal voor de pop-up een nieuwe versie van de jurk gemaakt. Dit werd de vijfde uit haar collectie Rootbounds. Vandaar het nummer 5 achter de titel.

Diana Scherer

Diana Scherer (1979) is beeldend kunstenaar, fotograaf en beeldhouwer. Ze onderzoekt nieuwe materialen, de relatie tussen mens en natuur, en ons verlangen om de natuur te beheersen. Het werk van Diana was eerder te zien in het Victoria & Albert Museum in Londen. In 2016 kreeg ze de New Material Award.

Fast fashion

Onze kledingkasten hangen vol met fast fashion: snel, goedkoop en modieus, maar ook enorm vervuilend. Voor één spijkerbroek zijn bijvoorbeeld duizenden liters water nodig. En dan hebben we het nog niet gehad over landgebruik, transport en verpakkingen. Het is dus belangrijk om na te denken over andere soorten kleren. Doe je mee? Geef online antwoord op de vraag: Welke kleren dragen we in een duurzame wereld?

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het Klimaatmuseum.