Je voetafdruk

Maker

Emma van der Leest

Titel

The Microbial Vending Machine

Jaar

2019

Plaats

Rotterdam

The Microbial Vending Machine

Je ziet het niet, maar om ons heen leven miljoenen kleine micro-organismen. Zoals bacteriën, algen en schimmels. The Microbial Vending Machine onderzoekt hoe deze organismen door middel van biotechnologie (technologie gebaseerd op biologie) gebruikt kunnen worden voor nieuwe, compleet natuurlijke producten en materialen. Parfum, medicijnen, leer, energiedrank: in deze voormalige FEBO snackautomaat is het allemaal te krijgen.

The Microbial Vending Machine was onderdeel van onze pop-up op Utrecht Centraal Station.

Emma van der Leest

Emma van der Leest (1991) is biodesigner. Ze laat zich inspireren door micro-organismen en gebruikt ze als basis voor haar werk. Emma is ook freelance docent aan de Willem de Kooning Academie en Design Academy, en oprichter en creatief directeur van het BlueCity Lab. Onlangs won ze de Bio Art & Design Award.

Consumptiemaatschappij

We consumeren de hele dag door: eten, drinken, kleding, cosmetica, elektronica, huishoudartikelen, cadeautjes, et cetera. Al die spullen en materialen zijn vaak niet duurzaam of biologisch afbreekbaar. Geen wonder dat de plastic soep alsmaar groter wordt. Het is dus belangrijk om na te denken over ander soort materialen. Doe je mee? Geef online antwoord op de vraag: Welke materialen gebruiken we in een duurzame wereld?

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het Klimaatmuseum.