Je voetafdruk

Doe mee met Klimaatmakers

Over Klimaatmakers

Met Klimaatmakers bedenken en maken leerlingen samen met kunstenaars de meest creatieve klimaatuitvindingen.

Van een stofzuiger die de zeebodem wegzuigt om zeespiegelstijging te voorkomen, via een razendsnelle auto die rijdt op bananenschillen, tot een ijzersterk jasje voor bomen zodat ze niet gekapt kunnen worden. Niets is te gek. En iedereen kan het bedenken.

Klimaatmakers was eerder al een groot succes:

Leuk voor iedereen

We maken Klimaatmakers altijd op maat. Klimaatmakers bestaat uit 3 onderdelen, te combineren en aan te passen voor elke situatie en groep.

1. Speldag – bedenken van de klimaatuitvindingen

Op de speldag bedenken de leerlingen in groepjes hun klimaatuitvindingen. Dit doen ze met het speciale Klimaatmakers spel en onder leuke begeleiding van het Klimaatmuseum.

2. Maakdag – maken van de klimaatuitvindingen

Op de maakdag gaan de leerlingen hun zelfbedachte klimaatuitvindingen echt maken. Dit doen ze onder bijzondere begeleiding van een kunstenaar, die ook helpt bij het verbeteren van de ideeën.

De uitvindingen worden vervolgens feestelijke tentoongesteld.

3. Veilingdag – met klimaatbeloftes

Op de veilingdag worden de klimaatuitvindingen geveild onder begeleiding van een leuke veilingmeester. Degene die de beste klimaatbelofte doet, mag de uitvinding hebben. Een jury van leerlingen beslist.

Doe je mee?

Wil je met jouw school (of organisatie) meedoen? Leuk! We gaan graag in gesprek om zo goed mogelijk aan te sluiten op de specifieke wensen en situatie. Klimaatmakers is geschikt voor leerlingen vanaf 8 jaar. En ideaal voor themaweken. Stuur ons gerust een mailtje voor vragen en meer informatie: info@klimaatmuseum.nl.

Tot gauw!

Pas als we ons een duurzamere wereld kunnen voorstellen, kunnen we die wereld ook creëren.

Laura van Rutten, oprichter van het Klimaatmuseum


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het Klimaatmuseum.