Je voetafdruk

Klimaatmakers

Over Klimaatmakers

Met Klimaatmakers bedenken en maken leerlingen samen met kunstenaars de meest creatieve klimaatuitvindingen.

Van een stofzuiger die de zeebodem wegzuigt om zeespiegelstijging te voorkomen, via een razendsnelle auto die rijdt op bananenschillen, tot een jasje voor bomen zodat ze niet gekapt kunnen worden. Niets is te gek.

Klimaatmakers was eerder al een groot succes:

Leuk voor iedereen

We maken Klimaatmakers altijd op maat. Klimaatmakers bestaat uit verschillende onderdelen, te combineren en aan te passen voor elke situatie en groep.

1. Speldag – bedenken van de klimaatuitvindingen

Met het Klimaatmakers spel komen de leerlingen spelenderwijs tot de meest creatieve nieuwe klimaatuitvindingen. Het spel wordt gedaan onder leuke begeleiding van het Klimaatmuseum.

2. Maakdag – maken van de klimaatuitvindingen

Na het bedenken van de klimaatuitvindingen, gaan de leerlingen deze ook écht maken. Dit gebeurt onder begeleiding van een professionele kunstenaar. De uitvindingen worden vervolgens feestelijke tentoongesteld.

3. Veilingdag – met klimaatbeloftes

We organiseren een leuke veiling van de klimaatuitvindingen. Met veilingmeester. Geboden wordt met klimaatbeloftes: wat beloof jij te doen voor een beter klimaat? Een jury van leerlingen beslist wie de beste biedingen doen.

Extra. Professionele kunstwerken van de klimaatuitvindingen

Van een of meerdere klimaatuitvindingen die tijdens het Klimaatmakers spel worden bedacht, maken professionele kunstenaars een uniek klimaatkunstwerk. Een bijzondere en tastbare herinnering.

Doe je mee?

Wil je met jouw school (of organisatie) meedoen? Leuk! We gaan graag in gesprek om zo goed mogelijk aan te sluiten op de specifieke wensen en situatie. Klimaatmakers is geschikt voor leerlingen vanaf 8 jaar. En ideaal voor themaweken. Stuur ons gerust een mailtje voor vragen en meer informatie: info@klimaatmuseum.nl.

Tot gauw!

Pas als we ons een duurzamere wereld kunnen voorstellen, kunnen we die wereld ook creëren.

Laura van Rutten, oprichter van het Klimaatmuseum


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het Klimaatmuseum.