Je voetafdruk

Programma Klimaatmakers (Festival 2030 Leiden)

Doe mee: Bedenk jouw klimaatuitvinding

Iedereen kan het, klimaatuitvindingen bedenken. Door ons speciale Klimaatmakers Spel te doen, kom je op de meest bijzondere ideeën. Kunstenaars kiezen de leukste uitvindingen uit om écht te gaan maken.

Wanneer: Donderdag 26 augustus t/m zaterdag 18 september, 10:00 – 17:00 uur
Waar: Van maandag 13 tot en met zaterdag 18 september is het Klimaatmakers spel te doen op het nieuwe stadsstrand van Leiden, ter hoogte van Lammenschansweg 140. Daarnaast neemt de Festivalfiets het spel vanaf 26 augustus mee langs alle activiteiten van het festival.
Toegang: Gratis, kom gezellig langs!

Kom kijken: Kunstenaars aan het werk

Drie kunstenaars kiezen de leukst bedachte klimaatuitvindingen uit om écht te gaan maken. Je kan de kunstenaars live aan aan het werk zien, in een broeikas midden op het nieuwe stadsstrand van Leiden. Spectaculair.

Wanneer:
Woensdag 15, donderdag 16 en vrijdag 17 september, 11:00 – 17:00 uur
Waar: Op het nieuwe stadsstrand, ter hoogte van Lammenschansweg 140 in Leiden
Toegang: Gratis, kom vooral spontaan langs!
Kunstenaars: Karl Karlas, Maarten Slof en Rob Voerman

Bieden maar: Veiling van de klimaatuitvindingen

Als ontknoping van het project, organiseren we een feestelijke veiling van de klimaatuitvindingen. Alle kunstwerken worden gepresenteerd en een jongerenjury beslist over de beste bieders. Het gaat hierbij niet om het hoogste geldbedrag, maar om de beste klimaatbelofte: wat beloof jij te gaan doen voor een beter klimaat?

Wanneer: Woensdag 22 september, 17:00 – 19:00 uur
Speciale gasten: Introductie door Huri Sahin van het Kinderrechtencollectief en de veilingmeester is Sander Kuin.
Waar: Bij PLNT, aan de Langegracht 70 in Leiden
Aanmelden: Graag een mailtje sturen naar info@klimaatmuseum.nl. Wees er snel bij, want vanwege corona is er beperkte plek. De veiling is ook live te volgen via deze livestream.

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het Klimaatmuseum.