Je voetafdruk

klimaatmemes

Op deze pagina

 • Q&A
 • Verder lezen, kijken en luisteren

Algemene pagina over de pop-up

Q&A

 • 1. Wat vind je het leukst aan memes?

  Memes zijn een heel interessant fenomeen in ontwikkeling. Ze zijn voor veel mensen herkenbaar en je kan er veel creativiteit in kwijt. Dat maakt dat het een goede manier is om met mensen te verbinden. Zo heb ik veel vriendschappen te danken aan het delen, maken en lachen om memes.

  Wat ik ook grappig vind is het imago van memes. Memes worden vaak gezien als frivool en onbelangrijk, terwijl ze juist serieuze onderwerpen weten aan te snijden op een kritische en effectieve manier. Gelukkig wordt de invloed van memes op de samenleving en de politiek, en als vorm van culturele expressie steeds meer erkend. Daar ben ik blij mee!

 • 2. Wat zou je voorspellen voor de toekomst van memes?

  Ik heb altijd gezegd dat internet memes op een dag in musea te zien zouden zijn en ik ben dankbaar dat ik een deel van die voorspelling heb kunnen waarmaken. Echter, memes zullen zich op onverwachte manieren blijven ontwikkelen, dat zit nu eenmaal in hun aard.

  Hun veelzijdigheid en aanpassingsvermogen zullen een belangrijke factor zijn voor de duurzaamheid en de toekomst van het fenomeen. Wie weet hoe het memelandschap er over een jaar uit zal zien, laat staan over tien of twintig jaar? Bekend als een underdog-discipline in de academische wereld, ben ik ook heel benieuwd waar de studie van memes naartoe zal gaan!

 • 3. Wat is je favoriete meme?

  Ik heb vele favorieten, maar kattenmemes, Spongebob memes en klimaatmemes staan wel bovenaan! Daarnaast maak ik ook mijn eigen memes met foto’s van vrienden en familie (soms ook mijzelf lol) die een speciale status hebben.

Verder Lezen, kijken en luisteren

Kijken en luisteren:

 • Check deze informatieve video over memes!

Lezen:

 • Masterscriptie van Victoria Verkerk. ‘Memes and Memories: Imaginaries of Climate Change and the Future’ >> LINK

Je kunt Victoria bereiken via LinkedIn om verder te lezen en te kletsen over klimaatmemes. Of volg haar Instagram-accounts voor cultureel erfgoedmemes (@haha_heritage) en klimaatmemes (@haha_climate).

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het Klimaatmuseum.