Je voetafdruk

Over Klimaatmakers

Klimaatmakers

Met Klimaatmakers bedenk je de meest creatieve klimaatuitvindingen. Van een megagrote stofzuiger die de zeebodem wegzuigt om zeespiegelstijging te voorkomen, tot een onzichtbaar jasje voor bomen zodat ze niet gekapt kunnen worden. Niets is te gek. En met ons speciale Klimaatmakers Spel kan iedereen het bedenken.

Klimaatmakers is leuk, leerzaam en inspirerend!

Aantallen

Inmiddels zijn er al 1.500 Klimaatmakers. Er deden tot nu toe 10 scholen en 6 organisaties mee. De wereld is hierdoor 500 fantastische klimaatuitvindingen rijker!

Uitgelicht:

Ideaal voor scholen en organisaties

Klimaatmakers is ideaal voor themaweken op scholen of teamdagen van organisaties. We maken Klimaatmakers altijd helemaal geschikt voor de groep (volwassenen, jongeren of kinderen vanaf 10 jaar). Het programma duurt 1,5 uur en bestaat uit 3 onderdelen:

1. Quiz

Verrassende klimaatquiz, waarbij we in gesprek gaan over verschillende klimaatproblemen en -oplossingen.

2. Spel 

Met ons speciale Klimaatmakers Spel bedenken de deelnemers in groepjes de meest creatieve klimaatuitvindingen.

3. Expo

De klimaatuitvindingen worden als expositie aan de wand gehangen. Een mooi tastbaar resultaat!

Wil je meedoen? Leuk!

Meld je aan met jouw organisatie of school!

Het Klimaatmakers Spel zit bomvol creativiteit en verbeeldingskracht. De leerlingen werden echt aangezet en kwamen op de meest vernieuwende ideeën om de wereld beter en groener te maken!

Renske de Boo, Technolab Leiden


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het Klimaatmuseum.