Je voetafdruk

Over Klimaatmakers

Klimaatmakers

Met Klimaatmakers bedenken en maken deelnemers samen met kunstenaars de meest creatieve klimaatuitvindingen.

Van een ijzersterke stofzuiger die de zeebodem wegzuigt om zeespiegelstijging te voorkomen tot een onzichtbaar jasje voor bomen zodat ze niet gekapt kunnen worden. Niets is te gek. En met het speciale Klimaatmakers Spel kan iedereen het bedenken.

Aantallen

Inmiddels zijn er al 1.500 Klimaatmakers. Er deden tot nu toe 10 scholen en 6 organisaties mee. De wereld is hierdoor 500 fantastische klimaatuitvindingen rijker!

Uitgelicht

Ideaal voor scholen en organisaties

Klimaatmakers bestaat uit 3 onderdelen. We maken deze altijd helemaal geschikt voor de groep. Klimaatmakers is ideaal voor themaweken op school of teamdagen van organisaties.

1. Spel – bedenken van de klimaatuitvindingen

Met het speciale Klimaatmakers Spel bedenken de deelnemers in groepjes spiksplinternieuwe klimaatuitvindingen.

2. Maken – maken van de klimaatuitvindingen

De zelfbedachte klimaatuitvindingen worden ook echt gemaakt. De uitvindingen worden vervolgens tentoongesteld.

3. Veiling – bieden op de klimaatuitvindingen met klimaatbeloftes

Op de veiling worden de klimaatuitvindingen feestelijk geveild onder begeleiding van een speciale veilingmeester. Geboden wordt met klimaatbeloftes: wat beloof jij te gaan doen voor een beter klimaat? Een jury van Klimaatmakers beslist wie het beste bod doet.

Doe je mee?

Wil je met jouw school of organisatie meedoen? Leuk! We gaan graag in gesprek om zo goed mogelijk aan te sluiten op de specifieke wensen en situatie. Klimaatmakers is ideaal voor themaweken of teamdagen. Stuur gerust een mailtje naar info@klimaatmuseum.nl, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Pas als we ons een duurzamere wereld kunnen voorstellen, kunnen we die wereld ook creëren.

Laura van Rutten, oprichter van het Klimaatmuseum


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het Klimaatmuseum.