Je voetafdruk

Persbericht – Klimaat Op Straat

PERSBERICHT

Klimaat Op Straat: nieuwe kunstroute van het Klimaatmuseum in Amsterdam Zuidoost

Klimaat Op Straat is een nieuwe kunstroute van het Klimaatmuseum in de Bijlmer, Amsterdam Zuidoost. Op de route zullen verschillende nieuwe straatkunstwerken over klimaat te vinden zijn. De route is te bekijken vanaf zondag 25 september, wanneer ook de feestelijke opening plaatsvindt.

Nieuwe straatkunst over klimaat

Straatkunst past goed bij het urgente klimaatonderwerp. De kunstvorm staat tenslotte bekend om de kritische blik en maatschappelijke betrokkenheid. De drie deelnemende kunstenaars creëren momenteel hun straatkunstwerken, ieder in een eigen kunstvorm. Chris Marmier maakt een kleurrijke muurschildering. Tycho doet een aantal verrassende en prikkelende interventies. En Maarten van der Glas creëert een digitale augmented reality beleving, te bekijken met een mobiele telefoon.

Betrokkenheid van de buurt

Het project komt tot stand in samenwerking met buurtbroedplaats Lola Buitenpost en productieleider Amsterdam Street Art. Ook buurtgenoten worden betrokken bij de totstandkoming van de straatkunst. Ze kunnen input geven op de schetsen en in gesprek gaan met de kunstenaars als ze aan het werk zijn. Daarnaast kunnen ze slogans bedenken voor op de protestposters, die langs de route komen te hangen.

Over het Klimaatmuseum

Het jonge en vernieuwende Klimaatmuseum is een pop-up museum. In alle projecten wordt nauw samengewerkt met kunstenaars. Laura van Rutten, oprichter en directeur van het Klimaatmuseum: ‘Kunstenaars kunnen de klimaatcrisis meer invoelbaar maken en ze geven ons nieuwe inzichten. Dat is belangrijk, want juist hun enorme verbeelding en creativiteit zijn zo hard nodig bij het oplossen van de grootste uitdaging van onze tijd.’ Eerder had het Klimaatmuseum al succesvolle exposities midden op Utrecht Centraal Station en op Forteiland Pampus. Momenteel gaat het museum ook langs scholen met het project Klimaatmakers, waarbij leerlingen samen met kunstenaars nieuwe klimaatuitvindingen bedenken.

Feestelijke opening voor iedereen

Iedereen is van harte welkom op de feestelijke opening van Klimaat Op Straat. Het programma bestaat uit de onthulling van de kunstwerken, het lopen van de route, meet & greets met de drie kunstenaars, en klimaatdichters die hun gedichten persoonlijk voordragen.

  • Datum: Zondag 25 september
  • Tijd: 14:00 – 18:00 uur, om 14:30 uur worden de kunstwerken onthuld
  • Locatie: In en rond buurtbroedplaats Lola Buitenpost, Egeldonk 50 1103 AK Amsterdam
  • Toegang: Gratis

 

—- noot voor de redactie —-

Pers is van harte welkom

Journalisten en contentmakers zijn van harte uitgenodigd voor de opening. Er is voldoende gelegenheid voor interviews en fotosessies. Een aparte afspraak voor of na de opening is ook mogelijk.

Meer informatie en foto’s

Contact

Neem gerust contact op voor vragen en/of meer informatie.

Laura van Rutten, oprichter en directeur van het Klimaatmuseum

06 11 24 78 29   |  laura@klimaatmuseum.nl   |   www.klimaatmuseum.nl

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het Klimaatmuseum.