Je voetafdruk

26 augustus t/m 22 september 2021
Leiden

Klimaatmakers op Festival 2030

In september 2021 was Klimaatmakers onderdeel van Festival 2030 in Leiden. Samen met 3 kunstenaars en ruim 500 kinderen bedachten én maakten we spiksplinternieuwe uitvindingen die klimaatproblemen oplossen. Van een ijzersterke stofzuiger die de zeebodem wegzuigt om zeespiegelstijging te voorkomen, tot een onzichtbaar jasje voor bomen zodat ze niet gekapt kunnen worden. Met Klimaatmakers is niets te gek.

Programma

Het Klimaatmakers programma op Festival 2030 bestond uit 3 onderdelen:

Bedenk jouw klimaatuitvinding

Door ons speciale Klimaatmakers spel te doen, bedachten ruim 500 kinderen de meest creatieve klimaatuitvindingen.

Kunstenaars live aan het werk

Drie kunstenaars kozen ieder een uitvinding om écht te gaan maken. Ze maakten hun kunstwerk in 1 dag, in een broeikas (heel toepasselijk). Bezoekers konden komen kijken.

Grote Klimaatmakers veiling

Als ontknoping van het project, organiseerden we een veiling voor de drie klimaatuitvindingen. Een jongerenjury besloot wie het beste bod deed. Het ging daarbij niet om het hoogste geldbedrag, maar om de beste klimaatbelofte: wat beloof jij te gaan doen voor een beter klimaat? Meer informatie over de veiling.

De kunstenaars


Rob Voerman
Karl Karlas
Maarten Slof

Locaties

Klimaatmakers vond plaats op verschillende plekken in Leiden, waaronder:

  • TechnoLab, op het Betaplein 28
  • Het nieuwe stadsstrand, ter hoogte van Lammenschansweg 140
  • PLNT, aan de Langegracht 70

Meedoen met Klimaatmakers

Voor zowel scholen als organisaties is Klimaatmakers heel geschikt. Bekijk de verschillende mogelijkheden en meld je aan!

Klimaatmakers was onderdeel van Festival 2030 in Leiden
Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het Klimaatmuseum.